Fructe deshidratate vs. fructe confiate

Fructe deshidratate vs confiate

Intre fructele deshidratate si cele confiate exista o diferenta, iar daca o ignoram si nu avem grija ce consumam, riscam sa ne punem sanatatea in joc. Un reportaj realizat recent de catre Antena 1 evidentiaza diferentele dintre cele doua tipuri de fructe - il puteti vedea aici.

Multi fac greseala sa puna semnul egal intre fructe deshidratate si fructe confiate. Fructele deshidratate inseamna pur si simplu uscate, iar acestea pastreaza o parte foarte mare din proprietatile fructului proaspat.

Spre deosebire de calitatile benefice ale fructelor deshidratate, fructele confiate contin o solutie de glucoza, care le transforma in bombe calorice. In timp ce fructele uscate pot fi consumate in orice cantitate fara a fi daunatoare, cele confiate ar trebui consumate cu moderatie. In timp ce prunele uscate ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, datorita, cuprului si potasiului pe care-l contin, prunele confiate pot avea efectul invers.

Fructele Elmas sunt deshidratate, nu confiate. Ceea ce inseamna ca au un continut scazut in zaharuri si sunt ultra-sanatoase. Asa ca, atunci cand va e pofta de fructe deshidratate, Elmas este cea mai buna si sanatoasa alegere!

Recomanda acest articol: